מותר לתת לילדים לראות סרטים חינוכיים?

בס"ד
1.האם מותר לאדם חרדי שיש לו היתר לדוגמה להחזיק מחשב מחובר לאינטרנט כשר אתרוג יכול לתת לילדים לראות DVD לצפייה של תוכניות של דתיים ?
2.וסתם לצורך ידיעה מותר לאדם להחזיק טלוויזיה בבית שלא מחוברת לשום דבר אלא לDVD ושמים בו סרטים חינוכיים בלבד?(זה לא מעשי אבל לצורך ידיעה מדובר בחרדים)

תשובה:

שלום רב

ההגדרה "מותר ואסור" הן חריפות למדי… יש הרבה באמצע… העצה היום במלחמה הנוראה במדיה לכל סוגיה, היא שבבית יהיה ברור לכולם שמחשב הוא מכשיר עבודה ולא כלי בידור! כאשר הדבר הזה ברור לילדים אתה חוסך מהם הרבה מאוד נסיונות והרבה מלחמות. אין סרטים ואין בידור במחשב וגמרנו. הילד מקבל קו חינוכי ברור [החילוקים העדינים בתחום האסור והמותר מאוד לא נהירים לילדים!] ושוב לא מעלה על דעתו בכלל אפשרות אחרת. ולכן גדולי הדור היום הורו לכל העוסקים בחינוך לנקוט בקו תקיף נגד כל הסרטים למיניהם גם החינוכיים כביכול.

בהצלחה לכולנו