מניעת הריון ע"י קשירת חצוצרות

ילדתי תאומים אחרי טיפולים ואח״כ עוד זוג תאומים בטיפולים.את שני הזוגות ילדתי בניתוח קיסרי. כעת אני בהריון טבעי,לא לקחתי שום דבר בין ההריונות.אני צריכה ללדת עוד מעט בניתוח קיסרי והרופא המליץ לי על קשירת חצוצרות . קיימתי את מצוות פרו ורבו ,לא התנסיתי בשום אמצעי מניעה עד כה,כך שאיני יודעת אם יש משהו שטוב לי.אני יודעת שבטיפולים לקחתי הורמונים ובגללם השמנתי.אני מפחדת לקחת אמצעי מניעה עם הורמונים בגלל שהיו במשפחתי מחלות סרטן . אני נשואה לתימני ואני אשכנזייה. בניתוח המתקרב אני יכולה לבצע את קשירת החצוצרות,מה ניתן לעשות?

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע מהי הסיבה למניעה. אבל באופן כללי, צריכים לדעת שקשירת חצוצרות היא פחות מומלצת מצד ההלכה מאשר אפשרויות אחרות למניעה. והסיבה לכך היא, שיש איסור סירוס גם באישה (בסירוס בידים, לא בגרמא). לדעת הגר"א (בהגרותיו לסי' ד') איסור סירוס בידים באישה הוא איסור דאורייתא, ולדעת שאר הפוסקים זה איסור דרבנן. אלא שיש אומרים שכי מאחר שלפחות בשלב הראשוני זה הפיך, אין זה נחשב לסירוס בידים.

לכן, אם יש אפשרות לעשות מניעה בצורה אחרת, זה עדיף. למרות שלמעשה פוסקים שגם באופן הזה אין איסור.