אפיה בשבת ע"י אופה לחם מתוכנת מראש

בס"ד
לכבוד הרבנים שליט"א!
האם יהיה מותר לתכנת מראש לפני שבת אופה לחם שיעבוד בשבת ויכין לחם טרי וחם למוצאי שבת לצורך סעודה רביעית יש לציין שהאוה לחם לא צריך שום התרעבות מבני אדם לאחר תיכנות ואת כל החומרים שמים לפני שבת בתוכו כמו כן פעולתו די שקטה ואין הוא מצפצף כלל בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

אכן נראה שהנקודה היחידה העשויה להיות בעייתית כאן היא של אוושא מלתא כלומר הרעש שהאופה לחם משמיע, לא ברור לי כמה רעש הוא עשוה וכמה רעש מוגדר כאוושא מלתא, אבל אם הוא אכן שקט מאוד נראה להתיר, בפרט לספרדים, שכן מדברי השו"ע בסי' רנב סעי' ה נראה שכלל לא חושש לאוושא מלתא, אף ששמעתי בשם הגרמ"מ אליהו זצ"ל שטען שגם השו"ע מתיר רק במלאכה שהתחילה בערב שבת שניכר שלא עשה בשבת, ולא במלאכה שמתחילה בשבת עצמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כיון שכל התערבות באפייה לא תועיל ואינה קיימת לא שייך חשש של שמא יחתה, מה גם שיש כאן היתר של קדירה חייתא כיון שאין סיכוי שיאפה לפני גמר השבת.