אופניים לילדים בשבת

שלום האם מותר לילדים לסוע על אופניים בשבת ואם כן עד איזה גיל וכן האם אופניים של קטנים נחשבים מוקצה ביחס לגדולים ויאסר להם להעלותם לבית או לסחוב אותם ברחוב שיש עירוב תודה

תשובה:

שבוע טוב,

אופניים של גדולים (2 גלגלים) אסור לרכב עליהם בשבת. אולם אופניים של קטנים – תלת אופן, מותר לילדים לרכב עליהם בשבת ולכן גם אין זה מוקצה, ומותר לגדולים להעלותם הביתה

מקורות:

שו"ת אור לציון ח"ב עמוד רעא, שמירת שבת כהלכתה פרק טז סעי' יח.