מותר לומר קדיש באמצע ברכות קריאת שמע?

שלום רב.

מה עושים לגבי קדיש וברכו כאשר העשירי מגיע באמצע ברכות ק"ש או באמצע קריאת שמע עצמה ?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב

לא ניתן להפסיק באמצע קריאת שמע וברכותיה לאמירת קדיש וברכו, זה לא המקום המתאים וגם לא כל נוסח הקדיש מותר לאומרו [רק אמן יהא שמיה רבה ודאמירן בעלמא למי ששומע ממקום אחר] כמבואר בסי' סו, ובשביל זה תיקנו חכמים ברכו גם בסוף התפילה [לנוסח ספרד לפני עלינו לשבח ולמנהג אשכנז אחרי פיטום הקטורת].