מותר להחזיק עסק אינטרנטי העובד גם בשבת?

רציתי לשאול מה הדין בנוגע לעסק אינטרנטי של מכירת מוצרים אם האתר עובד גם בשבת. זהו אתר גדול הנקרא איביי שמוכר ל 450 מליון איש. רובם המכריע של הרוכשים הם גוים אך קיים סיכוי שגם יהודי לא שומר שבת יקנה בו?
זה עסק חדש שאני מקים. אני לא רוצה להכשיל אף אחד או להכשל. חוץ מזה אני מעויניין שהברכה תשרה בעסק ולא יהיה משהו פסול בו.
חשוב גם לציין שהעסק בבעלות של גוים.
הבנתי שהדרך היחידה היא לעשות שותפות עם גוי.
למה שגוי יקח רווחים על סחורה שאני רוכש בטבין ותקילין ואני מעלה למכירה. הכל אני עושה והוא יקח רווחים?

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי בדיוק את המקרה שציינת, אתה כותב מצד אחד שהעסק בבעלות של גויים ומצד שני אתה שואל למה לעשות שותפות עם גוי, אבל לעצם הענין אנסה בכל זאת לענות ואני מקווה שזה יועיל, אם העסק שלך פונה בעיקר לגויים, אתה לא צריך לחשוש מכך שיתכן שיהודים יקנו שם, הענין הזה נידון בהרחבה כמה פעמים באתר, ראה כאן.