מניעת היריון תוך שנתיים מהלידה

אני בת 25 אחרי לידה שלישית. יש לנו ב"ה שתי בנות ובן. אני מרגישה שאני חייבת מנוחה. הגידול מאוד אינטנסיבי ואנו לא מספיקים להינות מהילדים אלא חיים במירוץ. מעבר לכך העבודה שלי דורשת הרבה כוחות והיא עד שעות מאוחרות. אני רוצה לקבל היתר למנוע שנתיים. אציין כי אנו בני עדות המזרח אם יש לכך חשיבות. אשמח לתשובה דחופה. תזכו למצוות.

תשובה:

שלום רב,

במצב כזה שיש קושי בגידול צפוף, וכבר קיימת מצוות פריה ורביה, והמדובר הוא עד שנתיים מהלידה, רבים מתירים לעשות מניעה.

רוב נחת מהילדים