דיני השכמה בבוקר

שלום רב, אשמח אם תוכלו לבדוק את סדר הקימה שלי בבוקר:
1. מודה אני
2. נטילת ידיים מכלי ללא ברכה
3. להתפנות מהצרכים
4. לאחר מכן לא לברך אשר יצר, קודם אני מתלבשת
5. שאני מסיימת להתארגן אני עושה נטילה מכלי (3 פעמים) ואז מברכת "על נטילת ידיים".
6. לאחר מכן אני נוטלת שוב ידיים (3 פעמים לסירוגין) ואז מברכת "אשר יצר"
7. מיד לאחר מכך אני מברכת ברכות השחר וברכות התורה.

האם הסדר נכון?
תודה רבה על העזרה.

תשובה:

שלום רב

הסדר מעולה, בשינוי כל שהוא. לא צריך ליטול ידי במיוחד עבור אשר יצר, אם את נוטלת ומברכת על נטילת ידים תוכלי אחר כך לומר אשר יצר. כלומר סעיף 6 מיותר. יש שאומרים אשר יצר ועל נטילת ידים יחד עם שאר ברכות השחר ולא בזמן הנטילה, וגם זה מנהג טוב. ראי משנה ברורה סי' ו – ז.