חוזה שכירות שלא מופיע שמו הפרטי של השוכר אלא רק שם משפחתו

לכבוד הרבנים החשובים שליט"א
ברצוני לדעת מה קורה כשבחוזה שכירות כתוב רק את השם משפחה של השוכר בלי שם הפרטי האם השוכר יכול לטעון שזה לא הוא?

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני, אם אתה בא אליו לתבוע אותו. והוא מכחיש, ודאי הוא יכול לומר לך שזה לא הוא. אלא אם כן ישנם נסיבות נוספות שניתן להוכיח שהוא השוכר.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סי' מט, שני יוסף בן שמעון הגרים בעיר אחת, אם המלוה הוא יוסף בן שמעון, הוא יכול לתבוע את הלווה, והלווה אינו יכול לומר לו אתה לא המלווה, אלא היוסף השני. בגלל שיש ראיה שהוא אכן המלווה שהרי הוא מחזיק את השטר בידו. אולם אם שם הלווה הוא יוסף בן שמעון, וישנם שנים כאלה בעיר. הוא יכול לומר לו, זה לא אני לך לשני. אבל כמובן שאם יש עוד נסיבות במקרה, יתכן שהתשובה תשתנה בהתאם.