הסכם בלעדיות בדירה להשכרה

יש לי דירה בדימונה שעומדת להשכרה.
לפני חודש חתמתי למתווך על בלעדיות בשכירות לתקופה של חצי שנה.
בנתיים שום דבר לא זז ונאמר לי שבחוק בלעדיות בשכירות הוא מנוגד לחוק וניתן להפר.
השאלה שלי האם באמת ניתן להפר גם מדין תורה כי הדבר פוגע בי ויש הרבה שוכרים שלא מוכנים לשלם לה עמלה של דמי שכירות חודש מה גם שמאיתנו היא לוקחת דמי תיווך של חודש שכירות. ואני לא ידעתי שהיא גובת משני הצדדים וגם זה לא כתוב בטופס ההתקשרות בינינו.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

כאשר יש טעות בהתקשרות, יש אפשרות לבטל את ההסכם. אם הרוב הגדול של המתווכים בדימונה לא גובים דמי תיווך של חודש שכירות גם מהמשכיר וגם מהשוכר (אלא רק מצד אחד, או חצי חצי) והמתווכת הזאת לא אמרה שהיא גובה כפול, יש טענה של טעות בהתקשרות.

לגבי הטענה שאין בלעדיות בשכירות לפי החוק, לא מצאתי חוק כזה ואפילו אם ישנו חוק כזה, לא ברור אם הוא תקף לפי ההלכה בניגוד להסכם מפורש.

מקורות:

לדינא דמלכותא בחוקים לטובת הציבור עיין כאן.