מוכר ביקש ממתווך להביא קונים ולא הודיע שהוא בתקופת בלעדיות

במהלך שרותי תיווך שנתתי ללוקח התברר לי שהוא מעוניין למכור דירה שבבעלותו. שאלתי אותו האם אני יכול לשלוח אליו אנשים שמעונינים לקנות והוא השיב בחיוב ובשמחה. שלחתי את האנשים שיראו את הדירה ואותם אנשים חפצו לקנות את הדירה, כשלפתע התברר שבעלי הדירה חתומים על בלעדיות אצל מתווך אחר והם משום מה שכחו ליידע אותי. בלעדיות נגמרת בעוד שבועיים.
כך שהם בעצם הפסידו אותי, כי אחרת הייתי מחכה עוד שבועיים שייגמר הבלעדיות ואז הייתי מביא את הקונים שלי (לא היה הרבה סיכוי שהדירה תמכר באותם שבועיים כי הדירה קשה למכירה).
כעת מה עלי לעשות?
(אין אפשרות לעכב את חתימת החוזה בשבועיים -ועי"כ לחכות שיפוג תוקף הבלעדיות. כי בעלי הדירה חתומים בטופס הבלעדיות שכל קונה שיבא בתקופת הבלעדיות מחויב למתווך הראשון שלו הם חתומים.)

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בעיקרון ניתן למכור גם בתקופת הבלעדיות, אלא שהמוכר יהיה חייב לשלם דמי תיווך כפולים. אבל אם הוא מקבל עבור הדירה מחיר טוב, זה יכול להיות משתלם.

יש לך טענה על המוכר שלא גילה לך שיש תקופת בלעדיות. אבל, קשה לחייב אותו כסף בדין תורה, אם בין כך לא היה סיכוי גדול שהדירה תימכר.

מקורות:

עיין כאן.