הוצאת ילד קטן בשבת מהבית לרחוב במקום שאין עירוב

שלום וברכה,
האם מותר לאדם לקחת ילד קטן ולהרים אותו על הכתפיים בשבת?

תשובה:

שלום רב

במקום שיש עירוב כמובן אין כל בעיה, אולם במקום אין עירוב ואסור להוציא מהבית לרחוב חפצים, גם קטן כזה אסור לקחת על הכתפיים, אלא שאיסור זה אינו אלא מדרבנן כיון ש"חי נושא את עצמו" ולא כל כובד המשא נופל על הנושא. מיותר לומר שבתוך הבית בכל מקרה אין בעיה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' שח סעי' מא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,
    שאלה נוספת באותו עניין, האם יש הבדל בין מלון לדירה?
    כלומר, נניח ואני נמצא בחו"ל במקום שאין שם עירוב – האם אם אני שוהה במלון אני יכול לצאת מהחדר ללובי עם תינוק? או שדין חדר במלון כדין דירת אירוח שיוצאים ממנה ישר לרחוב?
    תודה רבה,
    עודד