חלב עכו"ם האם מטריף את הכלים? / מערכות הכשרות בשחיטה

שלום כבוד הרב. אם החלטתי להקפיד על חלב ישראל, האם זה מצריך אותי להגעיל כלים? בנוסף, למדתי שאסור לספרדי לאכול בשר משחיטה אשכנזית. עד כה בישלתי בשר שחיטה אשכנזית, האם זה מצריך הגעלה? תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב

א. לכתחילה יש להכשיר את הכלים, אולם אם הדבר כרוך בטורח רב, ניתן לסמוך על המקילים בזה, ראה בהרחבה כאן.

ב. אינני יודע היכן למדת כך. השחיטה האשכנזית של בד"ץ העדה החרדית, שארית ישראל, הרב לנדא, והרב רובין, מהודרת מאוד גם לספרדים, והיא מהודרת יותר מחלק גדול ממערכות הכשרות הספרדיות. חשוב לדעת: א. מערכות מהודרות מקפידות על חלק בית יוסף גם לאשכנזים. ב. עיקר הענין בהשגחה אינו החלק בית יוסף אלא עצם ההשגחה וההקפדה על הכללים שנקבעו, ולכן מערכת כשרות רצינית ומהודרת עדיפה על מערכת פחותה ממנה אף שהיא מתיימרת להדר בפרט זה או אחר. אינני מכיר מספיק מערכות כשרות ספרדיות מקרוב לכן לא אוכל להמליץ על שם מסויים.

בהצלחה