קיפול טלית בשבת

שחרית מניחים טלית בשבת' מותר לקפל?? וסוג של בגדאחר מותר לקפל??

תשובה:

שלום רב

כל בגד שיש לו כפלים ניכרים, כמו טלית מכנסיים וכו', אסור לקפלו בשבת, הלכה זו היא סניף ממלאכת מלבן – כיבוס.

כאשר אין כוונתו כלל לקיפול ומטרתו אינה אלא לסדר את החדר או להקטין את נפח הבגד כדי שימצא לו מקום וכו' – הדבר מותר.

בגד שעומד מאליו על כפליו כמו שמצוי לפעמים במכנסיים – אין איסור.

מותר לקפל בגד שלא על כפליו הרגילים, הלכה זו מצויה בטלית, ויש נוהגים להחמיר גם בזה. בקיפול טלית יש בעיה נוספת, של מכין משבת לחול.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' שב ס"ק יח-יא. שמירת שבת כהלכתה פרק טו סעי' מו.