חזרה מחתימה עבור שכן להרחבת דירה עקב חשש בטחוני

שלום וברכה,
חתמתי עבור שכן בתור הסכמה לשיפוץ והרחבת דירה. אך עובדים שם ערבים, ובמצב הבטחוני הרעוע כעת אני מאוד מאוד חושש מהם, במיוחד משום שאשתי לבד בבית במשך רוב היום. האם יש מקום לחזור בי מההסכמה באופן גורף ו\או באופן זמני (סבור הייתי לקבל…)?

תודה,

תשובה:

שלום רב,

מצד הדין, יש אולי מקום שתהיה רשאי לחזור בך. אבל, אתה גורם בכך נזק עצום לשכן.

הייתי מציע להגיע לפשרה עם השכן, לשכור עבורך דירה אחרת לתקופת הבניה.

מקורות:

בפסקי דין ירושלים ח"ט עמוד קצה כתבו בשם הגרי"ש אלישיב שליט"א שחתימה על תכניות לקבלת רשיון מהוה הקנאה, אם החותמים לא חזרו בהם עד שניתן היתר בניה.

בספר משכן שלום (קיצור דינים עמ' כח-כט סעיפים ה-ו, וכן בגוף הספר עמ' ריח סקי"ד) כתב שחתימה על ת.ב.ע. איננה הקנאה והחותמים יכולים לחזור בהם.