זכות מעבר דרך גג שהוצמד לבעל דירה אחרת

שלום
יש לי דירה בקומה אחרונה והקבלן הצמיד לי את הגג שמעליי וכך גם לכל שאר הדירים בקומות העליונות הוא הצמיד לכל אחד גג שמעליו, בכדי להגיע לגג הבניין יש מדרגות נוספות בבניין שמהם נכנסים לגג.
השכנים שגרים בקןמה האחרונה לא מסכימים שאכנס לגג היות וכדי להגיע לגג שמעל דירתי אז חייבים לעבור דרך הגג שלהם.
שאלתי האם הם יכולים למנוע בעדי להכנס לגג שמעל ביתי בטענה שאסור לי לעבור דרך גגם או שמא היות ואי אפשר להכנס לגג שלי בלי לעבור דרך גגם אז יש לי זיקת הנאה והם חייבים לתת לי לעבור

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

נראה לי לא הגיוני שהקבלן מכר גם את הגישה לשאר חלקי הגג. אני מציע לבדוק בתסריט אם שטח מעבר זה אכן מסומן שנמכר לשכנים.

ככל ששטח המעבר בבעלות השכנים, נראה לי שאין לך גם זכות מעבר, משום שיש לך את האפשרות לפתוח מדרגות מדירתך לגג כפי שנוהגים כל רוכשי הגגות.

מקורות:

מעיקר הדין, אם המעוניין לעבור קנה ראשון מהקבלן, יש לו זכות מעבר. ואם בעלי המעבר קנו ראשונים, אין לשני זכות מעבר. עיין שו"ע חו"מ סי' ריד סעיפים ט-י.

אבל במקרה זה, שיש לבעל הגג אפשרות לבנות מדרגות מתוך הדירה וגם נהוג לעשות כן, אין הוכחה שהקבלן מכר זכות מעבר דרך המדרגות של הבניין.