הזמין מוצר מחו"ל וקיבל בטעות שני מוצרים

בס"ד

שלום
הזמנתי חולצה מחו"ל (סין) דרך אתר אינטרנט. שילמתי על חולצה אחת וקיבלתי שתי חולצות בשני משלוחים בהפרש של שבוע.
האם עלי לידע אותם למרות שיכול להיות שיבקשו ממני לשלוח להם את זה חזרה, ויכול להיות שאצטרך לשלם דמי משלוח או שלא לידע אותם וזה נחשב לטעות הגוי?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אינך חייב ליידע אותם וכדין אבידת גוי וטעות גוי.

מקורות:

דין אבידת גוי הוא בשו"ע חו"מ סי' רסו סעיף א ודין טעות גוי הוא ברמ"א סי' שמח סעיף ב.