קניית דירה מהוצאה לפועל

בס"ד

שלום רב!

האם מותר לרכוש דירה מהוצאה לפועל מבחינה הלכתית?

אודה באם הרב יציין גם מקורות.

תודה ראש,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש לברר את העילה למכירת הדירה ועדיף ליצור גם קשר עם בעל הדירה ולקבל את הסכמתו.

אם הבנק מוכר עבור חוב של משכנתא, מותר לקנות. עבור חוב של מסים, יש מקום להקל. עבור חובות אחרים, יש לקבל הסכמת בעל הדירה. ניתן לברר את פרטיו על פי הנתונים המופיעים בנסח טאבו.

מקורות:

במשכנתא הלווה הביע את נכונותו שהמכירה תתבצע באמצעות הוצאה לפועל. במסים ניתן להקל כדעת הסוברים שדינא דמלכותא דינא. בחובות אחרים, יש בעיה משום שייתכן שהחוב אינו כדין תורה ובדרך כלל הוא כולל ריביות, ויש צורך להתבסס על סברות שטוב לבעל הדירה או על סברא ייאוש, שלא שייכים תמיד ולכן עדיף לברר. עיין בתשובה כאן ועיין בעלון המשפט גליון 38.