ניקוי השולחן בשבת

שלום וברכה כבוד הרב :)
בשבת, מותר לנקות את השולחן מפירורים עם היד? ולנקות יין שנשפך וכו' עם מטלית צבעונית כלשהי?

אם אני עובד מהבית 7-8 שעות, ונגיד יבקשו ממני המשפחה לבוא לרגע, או לעזור, האם מותר לי? או שזה דבר שצריך לסכם עם המעסיקים?
מחילה מכבודך, כשמתפנים או רק נכנסים לשירותים במקום ציבורי, ואפשר לשטוף ידיים רק בפנים, האם מותר לברך על שתייה/אוכל ובכלל לאחר מכן?
ובאותו נושא, אם לאחר מכן אני צריך להכניס את השרוכים לנעליים ונאלץ לגעת בהם בדרכים, מותר לברך?
האם אני צודק שאסור שהשרוכים יהיו בחוץ?
תפילת עלינו לשבח ביחיד או ברבים, מותר להגיד בקול או רק בלחש?
ובכלל, לאחר תפילת שמונה ביהיו לרצון, האם מותר להגביר את הקול?
צריכים לברך על קול שופר של משיח? והאם ברגע שקול שופר המבשר גאולה נשמע, שערי תשובה נסגרים?

תודה רבה כבוד הרב!! :)

תשובה:

שלום רב

1. מותר לנקות פירורים ביד.

2. יין שנשפך, אם הכמות מועטה שגם אם תנקה באותו סמרטוט הוא לא יספג עד כדי כך שאתה עלול לסוחטו, אין בעיה, אבל אם מדובר בכמות רבה, יש להניח רק סמרטוט או נייר שלא מקפידים על נקיונו וכך אין חשש שיבואו לסוחטו.

3. כמובן לא תוכל לעזוב את העבודה באמצע אלא אם כן המעסיק אינו מקפיד על כך.

4. אם אתה נוטל ידים בתוך השירותים יש לנגב בחוץ ואז הן טהורות.

5. לא הבנתי למה להכניס את השרוכים לתוך הנעליים.

6. עלינו לשבח מותר כמובן לומר בקול רם.

7. יתכן שמותר אבל המנהג שעד שלא פוסעים אחורה הכל בשקט.

8. אין ברכה על שופרו של משיח, יתכן של המשיח עצמו נברך ברוך מחייה המתים כדין אדם שלא ראית אותו הרבה זמן ואתה שמח מאוד בראייתו.

9. שערי תשובה יהיו אז בשיא, אבל ברור שהשכר עלתשובה כזו פחות בהרבה.