לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טילטול עגלת תינוק בשבת

לכבוד הרבנים שלום וברכה
שאלתי היא בענין הוצאת עגלת תינוק בשבת לרה"ר ששמעתי שהיא אסורה ולא הבנתי מדוע לא יהא דינה כדין כוורת השנויה בשבת ח. שהרי יש בה ד' על ד' וגבוהה י' (לפחות לדעת הגר"ח נאה) ?
בברכה

תשובה:

שלום רב

בשאלתך זו עסקו רבים מהפוסקים, וכמה חילוקי דינים וסברות נאמרו בדבר: בערוך השולחן סי' שמז סעי' טז כתב, שלא פטרו בכוורת אלא כאשר הוא זורק אותה באויר, אבל אם הוא מושיט אותה הוא חייב, שכן גדר הדין בזה הוא כמושיט מרשות היחיד לרשות היחיד דרך רשות הרבים, שכידוע הדבר אסור בשנה מזורק, כמבואר בגמרא. דבריו הובאו בס' נתיבות שבת לר"י בלויא פרק ז הערה סא, ושם הביא שהאגרות משה סבר שדין זורק רשות שפטור אינו אמור אלא לגבי דין הוצאה מרשות לרשות, אבל לגבי העברה ד' אמות ברשות הרבים גם חפץ כזה הוא בכלל האיסור, ועל פי זה כתב, שאדם הנוסע ברכב בשבת, מלבד איסורי ההבערה שהוא עובר בכל שניה, או גם עובר באיסור העברת חפץ ד' אמות ברשות הרבים, וציין עוד לשיטות האחרונים בזה.

בהצלחה רבה