לשים עגלה ריקה ליד הקופה בסופר וללכת לאסוף מוצרים

שלום רב
האם מותר בעת קניות בסופרמרקט לשים את העגלה ליד הקופות ואז ללכת להביא את המוצרים השונים כאשר המטרה היא לחסוך את הזמן של לחכות בקופה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אסור בהחלט.

יש להמתין בתור לאחר סיום איסוף המוצרים. כמו כן, מותר לעקוף אנשים שהשאירו עגלות והלכו לאסוף עוד מוצרים, אם ניתן לעשות זאת בשקט וללא מריבה.

מקורות:

ההיגיון בתור הוא כדי לחלק את זמן ההמתנה שווה בשווה בין כולם, משום שדין תורה הוא לנהוג בדרך הוגנת כאשר יש שני אנשים המעוניינים בדבר אחד. אין בזה עניין של תפיסה. עיין עלון המשפט גליון 53 עמוד 3.