האם מותר לפנות לחברת כח אדם המשיבה על הפניות גם בשבת?

בס"ד
שלום רב !
קיבלתי אימייל עם הצעת עבודה מפורטל דרושים , ששולח אלי הצעות עבודה כל יום .
1. האם אני יכול לשלוח קורות חיים לאימייל כזה ?
2. במקרה שהתשובה שלילית , וראיתי רק לאחר ששלחתי את קורות החיים , שהאימייל נשלח בשבת . האם אז אפשר לעבוד בעבודה שהוצעה ?
בתודה מראש על השאלה .

תשובה:

שלום רב

1. אינני מכיר את החברה הזו, אם הם שולחים לך מייל מיוחד המותאם לצרכיך, ודאי אין לפנות אליהם כיון שאתה יודע שהם ישלחו לך את המייל בשבת ויש בכך משום לפני עיור לא תתן מכשול. אבל אם מדובר במשהו כללי שהם שולחים לכל רשימת התפוצה שלהם, נראה שאין תוספת איסור במה ששולחים גם אליך, ומותר לפנות אליהם.

2. כדי להשתמש במייל שקיבלת בשבת, יש להמתין "בכדי שיעשו", כלומר לא להשתמש בו במוצאי שבת עד חלוף הזמן שלוקח להם לארגן אותו ולשלוח.

מקורות:

על המתנה בכדי שיעשו ביהודי שאינו שומר מצוות, ראה משנה ברורה בתחילת סי' שיח.