אכילת עוגה עם ציורים בשבת / ליטוף בעלי חיים בשבת/ האכלת ציפורים בשבת

שלום כבוד הרב !
1)האם מותר לי לאכול ביסקוויט (פיתיבר)בשבת וע"י זה אני בעצם יחתוך את הכיתוב שיש עליהם
2)האם מותר לצחצח שיניים בשבת ללא משחה רק עם המברשת ?
3)האם מותר ללטף את חיית המחמד שלי בשבת?
4)והאם מותר להשים לציפורים אוכל על עדן בחלון שבת?
תודה רבה .

תשובה:

שלום רב

1. מותר לאכול ביסקויט שכזה, כיון שהאותיות מוטבעות בבצק עצמו ולא על ידי קרם או צבע חיצוני. כאשר הן נעשות על ידי קרם חיצוני נחלקו בכך הדעות האם מותר למוחקם על ידי אכילה, המשנה ברורה בסי' שמ ס"ק יז מיקל והחזון איש בסי' סא מחמיר. על ידי חיתוך בסכין בודאי אסור כמובא שם ברמ"א בסעי' ג.

2. יש להמנע כיון שהמברשת עלולה להוציא דם.

3. מותר ללטף אולם אסור להרים, כמבואר בשולחן ערוך בסי' שח סעי' לט-מ.

4. ציפורים שאין מזונותם מוטלים עליך אסור להאכילם בשבת.