קנה בקבוק יין, השקית נקרעה והבקבוק נשבר

שלום
קניתי בקבוק יין בקיוסק ובקיוסק נגמרו השקיות החזקים ונשאר רק שקיות פשוטים (שבעגם יכול להחזיק בקבוקי יין ג"כ )ושמתי את הבקבוק בתוך השקית ונקרע השקית ונשבר היין על מי לשלם.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

גם אם עדיין לא שילמת על היין, עליך לשלם. אף אחד לא אמור לקחת אחריות שהשקית יכולה להחזיק את הבקבוק. הדבר נתון לשיקול דעתך.

מקורות:

יש לעיין אם הלקוח נידון כבעל היין גם לפני התשלום. אבל, גם אם עדיין לא קנה את היין, מכל מקום, כיון שזכותו לקנות את היין, הרי הוא נהנה ודינו לפחות כשומר שכר. עיין שו"ע חו"מ סי' קפו סעיף א וסי' ר סעיף יא.