צביעת שיער לגבר לצורך שידוך

אני גרוש ומחפש שידוכים כמו כן אני עובד בעבודה שמצריכה הרבה פגישות עם אנשים.
השיער שלי אפור עד לבן ומשווה לי מראה מבוגר מאד דבר זה גורם לי לא מעט צער אני רוצה לשאול אם אני יכול לצבוע שיער . יש מוצר שטיפה לשיער לגברים.

תשובה:

כאשר הדבר נעשה לצורך גדול, כמו במקרה שלך שלא נוח לך לבוא בחברה באופן שלדעתך נראה חריג קצת, והדבר עלול להזיק לשידוך ועלול להפריע לך במציאת בת זוגך מתירים הפוסקים לעשות זאת, אך לצורך נוי בלבד אין מקום להתיר.

 מקורות:

 הגרש"ז אויערבך זצ"ל כתב להקל בזה כאשר הדבר מפריע לשידוך בתשובתו במנחת שלמה חלק ב' סי' פו אות ג', וכן דעת הרב משאש שו"ת שמש ומגן ח"א,יו"ד יט, וכן במקום מניעת פרנסה לגמרי יש שהקילו כמבואר בשערים המצויינים בהלכה (קיצור שו"ע סי' קעא הערה א) וכן דעת הגר"מ פיינשטיין בשו"ת אגרות משה יו"ד חלק ב' סימן ס"א ע"ש, ועי' בשו"ת תשובות והנהגות ח"א סי' תסא שלא רצה להקל בזה וכן בפאר הדור חלק ד' עמוד צב הובא מעשה שהחזון איש לא היקל לבחור בשידוכים לצבוע את שערו לשחור.