וועד הבית סיכם עם צבעי ואחד השכנים מצא ביותר זול

הוחלט ע"י ועד בית לצבוע את המדרגות הובאו 2 הצעות והוחלט לבצע את הצביעה עם ההצעה הזולה וכבר הוזמן הצבע והביא את הצבע. אחד הדיירים החליט ערב השיפוץ להרים טלפון לצבעי חברו וקיבל הצעה שזולה בחצי המחיר ופירסם בין הדיירים שהואיל וכן אין בדעתו להשתתף בדמי הצביעה שאר הדיירים החליטו לבצע את הצביעה עם מי שכבר קבעו עימו לאחר העבודה אותו הדייר אינו מוכן לשלם האם יש ממשות בדבריו שאינו רוצה לקבל את החלטת כל הדיירים שכבר שילמו . ואם אין צדק בדבריו מה ניתן לעשות ע"פ ההלכה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אין צדק בדבריו והוא חייב לשלם כמו כולם. אם אינו משלם, יש לתבוע אותו לבית דין.

מקורות:

נציגות וועד הבית רשאית להחליט את שירותיו של מי לשכור לאחר בירור מחירים.
כמו כן, יש איסור לחזור לאחר שסוכם עם הצבעי. במקרה זה שאף הביא את הצבע, ייתכן שאף ניתן לחייב את הדיירים בבית דין לשלם לצבעי את השכר שסוכם איתו. וודאי שאין שום זכות לאחד הדיירים לדרוש מהשכנים לחזור מדיבורם ולהיכנס לחששות ממשיות של איסור גזל.

לעניין אם התחלת מלאכה היא קניין אצל קבלן עיין כאן. לעניין אם ציבור יכול לחזור מהבטחה בדיבור עיין שו"ע חו"מ סי' רד סעיף ט ובסמ"ע וביאור הגר"א שם.