שימוש במגבונים לחים בשבת

כבוד הרב המשיב שליט"א
היש מקום להקל להשתמש עם נייר רטוב הנקרא בעיבי וויפס- מגבונים לתינוק, לקינוח של קטן/ של גדול בשבת? לכתחלה? בשעת הדחק? ובמקום צער גדול? והנימוקים?
ראיתי שיש בארצה"ב בעיבי וויפס עם הכשר לשבת, ובדקתי ולא ראיתי שום חילוק בין אותן שיש להם הכשר לשבת לשאר מינים, היש חילוק? ומהו?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות, ההוראה הכללית לאסור, אולם הגרש"ז אויערבך כפי שמעיד ב' שמירת שבת כהלכתה הקיל במגבוני נייר בשונה ממגבוני בד, ההכשר שראית כנראה הוא על היות המגבונים מנייר, אינני יודע. אולם יש שהקילו בכל מקרה כפי שתוכל לראות כאן.