נהג ברכב לטובת בעל הרכב ופגע בו בשוגג

שלום וברכה,
ביקשתי מחבר לקחת את רכבי למוסך לצורך בדיקת שמישות לרכב (טסט). החבר שלקח את הרכב עשה זאת בהתנדבות, ללא שכר. במוסך אותו חבר שנהג ברכב, לא נזהר ובנסיעה לאחור התנגש בקיר וגרם נזק לפגוש האחורי.
ברצוני לשאול, עפ"י ההלכה מי מחויב לשאת בהוצאות הנזיקין? אני בתור בעל הרכב, הנהג, למרות שעשה זאת ללא שכר? או שנינו יחד ? תודה ומועדים לשמחה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אינני יודע את פרטי המקרה המדויקים בכדי לתת תשובה. באופן כללי, אם החבר לא נזהר, הרי הוא חייב לשלם את הנזק. אבל יש מקום לפטור אותו לפנים משורת הדין, שהרי עשה לך טובה ולא התכוון להזיק.

מקורות:

שומר חינם חייב בפשיעה, כל שכן כאשר הזיק בידיים. אבל יש מקום לפטור לפנים משורת הדין בדומה לסבל שנתקל. עיין טור חו"מ סי' דש.