מה עושים ביום הולדת?

שלום הרב.
ברצוני לשאול בקשר ליום הולדת. בשבוע הבא אחגוג בעזרת השי"ת את יום הולדתי ושמעתי שיום ההולדת נחשב כיום גדול לתפילה וכד'.
רציתי לשאול מה אוכל לעשות ביום זה כדי להרגיש שניצלתי את היום הזה כראוי עד לשנה הבאה?
אשמח מאוד לתשובתכם- בתודה מראש.

תשובה:

שלום רב

ראשית מזל טוב, תזכי לשנים טובות ומאושרות!

יום ההולדת הוא אכן יום המסוגל מאוד לתפילה, בספרים הביאו על זה את הכתוב: "בני אני היום ילידתיך שאל ממני ואתנה", וכדאי לקחת זמן לומר פרקי תהילים ולהתפלל מעומק הלב בשפה שלך על ישועות פרטיות וכלליות, וכבר אמרו חכמים לב יודע מרת נפשו, אפשר לבקש על הכל.

מלבד זאת יום הולדת הוא זמן של חשבון נפש בו האדם מהרהר במעשיו במהלך השנה החולפת ומקבל על עצמו בשנה הבאה להתחזק יותר בשמירת המצוות ומעשים טובים, כדאי לקבל קבלה קטנה שלא יקשה לעמוד בה, ואז בשנה הבאה בעזרת ה' נגיע ליום זה טובים יותר, ונוכל לבוא לפני הקב"ה מתוך התקדמות ועליה רוחנית.

בהצלחה רבה וכל הברכות!