בשר שנתעלם מן העין במטפלת גויה

שלום. בעל ואשה עובדים עד הצהריים ומשאירים את התינוק בבית עם מטפלת גויה. אסור למטפלת לגעת באוכל כלל ולא לבשל שום דבר. איך אפשר לפטור את הבעיה של אוכל שנתעלם מן העין, כי יש במקרר סירים עם אוכל מוכן? תודה

תשובה:

שלום רב

האפשרות הפשוטה היא פשוט לסגור אותם חותם בתוך חותם, כלומר לעטוף אותם בניילונים עם קשר מיוחד המוכר לך, וכך יש לך סימן אם משהו נגע בהם. אפשרות נוספות אם יהודי רגיל להכנס ולצאת בהפתעה במהלך הבוקר פעמים רבות [אני מבין שלא..]. אם מדובר במאכלים שיש בהם סימן מיוחד, חיתוך מיוחד וכדומה, גם יש להקל.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' סג, וסי' קיח – קיט. תשובות נוספות שכתבנו בענין זה ראה כאן.