אתר אינטרנט לזיכוי הרבים צריך להיסגר בשבת?

שלום וברכה כבוד הרב

האם אתר לזיכוי הרבים צריך להיות סגור בשבת?
ואם הבעלים של האתר שכח מהעניין הזה, ואנשים נכנסו לאתר בשבת, החטא עליו וצריך לעשות משהו בנידון?

לגבי ברכת החודש, לא הייתי בטוח אם צריך לברך היום, אז ספק ברכות להקל
אפשר עוד לברך?

תודה רבה כבוד הרב ושבוע נעים :)

תשובה:

שלום רב

לכתחילה אם ניתן יש לסגור את האתר בשבת, בדרך כלל זה לא ניתן ואין בכך חטא על המפעילים, הגולשים הם בעלי בחירה ובידם הדבר להמנע מלחלל את השבת… ראה בהרחבה כאן.

ברכת החודש נאמרת בשבת שלפני ראש חודש כלומר בשבת שעברה, היום התפללנו מוסף מיוחד לשבת ראש חודש המשלב בתוכו את תפילת ראש חודש עם מוסף שבת הרגיל.

חודש טוב.