מעט חמאה שהתערבה בתבשיל בשרי / קריאת ספרי חול בשבת / וזלין על השפתיים בשבת

שלום רב!
בוקר טוב, ברצוני לשאול שלוש שאלות שמעסיקות אותי : 1. כף חלבית שנגעה בחלב (חמאה) לפני כמה ימים ועוד לא נשטפה נגעה בכף בשרית שטיגנה בצל שמיועד לתבשיל בשרי , האם זה בסדר לאכול את התבשיל הבשרי?
2. רציתי לדעת האם מותר לקרוא ספרי חול בשבת?
3. האם מותר לשים וזלין בשפתיים למניעת יובש בשבת ?
אשמח אם תענו זה יעזור לי מאוד,
המון תודה ושבת שלום ומבורכת
נעם

תשובה:

שלום רב

1. אני משוכנע שגם אם יש שיירי חמאה על הכף והם עברו לכף השניה הם בטלו בשישים והמאכל מותר, אלא שבמקרה כזה יש להגעיל את הכף הבשרית, שכן היא בלעה מהחמאה ויתכן שזה נעשה לפני כל העירוב בתבשיל.

2. ראה כאן מה שכתבנו בהרחבה.

3. אסור לשים וזלין על השפתיים בשבת משום איסור ממרח ומשום איסור רפואה בשבת. בשעת הצורך גדול כשממש יש כאב חזק ניתן לשים מעט שמן זית, בגירוי רגיל אין לשים כיון שניכר שזה לרפואה. ראה שמירת שבת כהלכתה פרק לד סעי' יב.