לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

באיזה חלקים חייבים לכוון בקריאת שמע

באלו חלקים בקריאת שמע אם לא כיוונתי לא יצאתי ידי חובה ?

תשובה:

שלום רב,

יש בזה כמה דעות הראשונים. אולם להלכה נפסק כי אם הוא לא כיוון בפסוק הראשון – שמע ישראל וכו' לא יצא ידי חובה. כולל גם כשאומרים ברוך שם כבוד וכו'. השאר, אם לא כיוון יצא ידי חובה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' סא סעי' א'. ולענין ברוך שם וכו' ראה משנה ברורה סי' סג ס"ק יב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס״ד
    לכבוד הרב
    מה הסיבה שצריך לצאת ידי חובה של רמ״ח איברים לכתחילה ע״י החזן ועדיף מאשר ישלים בעצמו?
    ומה יעשה ספרדי שמתפלל עם אשכנזים?

  2. עצם המנהג לחזור פעמיים ה' אלוקיכם אמת הוא תימה, שהרי הוא מזכיר שוב שם שמים רק בשביל להשלים לרמ"ח וסתם כופל מה שכבר אמר, לכן כתבתי כך, אבל ברור שכל אחד יעשה בזה כמנהגו, ולא משנה היכן הוא מתפלל.