האם מותר לבשל שתי ביצים או דוקא שלוש?

האם מותר לשלוק 2 ביצים קשות? או שחייבים 3?

תשובה:

שלום רב

יש נוהגים לבשל ביצים במספר שאינו זוגי, אולם אין בכך כל חיוב ומותר לבשל גם שתים, בפרט בביצי תנובה שאינן מופרות ואיסור אכילת דם בהן אינו מעיקר הדין אלא רק משום מראית העין.

מקורות:

בס' יד יהודה סי' סו ס"ק ז כתב, שאם התבשלו שני ביצים ובאחת מהן יש דם, גם השניה נאסרת מחמת שהיא בולעת טעם מהראשונה ואין להתיר אלא ברוב. על פי זה יש שנהגו שלא לבשל זוגות ביצים בכל מספר שהוא, כדי לתת יותר סיכוי לביטול ברוב. אולם, מעיקר הדין אין בכך איסור, וע"ע מש"כ בזה בס' מעדני אשר איסור והיתר סי' ב.

הצטרף לדיון

תגובה 1