שלום בית, הבעל החליט לחלל שבת

שלום כבוד הרב.
אחותי הגדולה נשואה 6 שנים, יש להם שני ילדים ועוד ילדה בדרך. לאחרונה בעלה החליט שלא מתאים לו לשמור שבת (הוא לא בא מבית דתי, הוא שמר עד עכשיו בשבילה, לטענתו.)
הוא רוצה לנסוע בשבת ולקחת איתו את הילדים, ואחותי מתנגדת לזה בכל תוקף. הבעיה שזה משפיע על שלום הבית ויכול להביא למצב של גירושין. מה עושים במקרה כזה? האם היא צריכה לוותר לו בשביל שלום בית??

תשובה:

שלום רב,

אני לא חושב שדיון כזה אפשר למצות אותו בכמה שורות דרך האינטרנט.

אין ספק שמשפחה ששמרה שבת עד כה, ולא משנה מה הסיבה, השינוי הדרמטי הזה למשפחה כזו זו אכן יכול להיות סיבה לגירושין. אבל לא ניתן לקבוע בצורה כזו. צריכים להבין מה בדיוק מפריע לבעל. זה ברור שמשהו מציק לו בחיי הנישואין, גם אם הוא לא מפסיק מודע לכך, וכי הוא רוצה לפרק את הבית שלו, לשלם מזונות ל3 ילדים כל חודש, רק בגלל שהוא החליט מעתה ואילך לגרום לילדיו לחלל שבת?? לכן אני חושב שכדאי לגשת לייעוץ. משפחה עם שלשה ילדים לא מפרקים מרגע אחד.

שיהיו רק בשורות טובות