שליחת אדם להתעניין על דירה למכירה רק כדי להוריד מהמחיר הנדרש

מעונינת לקנות בית מסויים,אך המוכר דורש יקר בשבלינו וגם בכלל לאזור
האם מותר לשלוח מישהו מהמשפחה שיראה את הבית ויציג את עצמו שלא קשור אלינו
וינסה לתת לו מחיר נמוך על מנת שהמוכר יתיאש ,האם זה הונאה שיודעים שהוא לא יקנה ורק על מנת פסכולוגית שיוריד מחיר המוכר?

תשובה:

שלום רב,

זכותו של המכור למכור כפי רצונו, גם אם אתם סבורים שהמחיר גבוה מידי עבורכם. אסור לשלוח מישהו שאין בכוונתו לרכוש כלל להתעניין על הדירה והמחיר. זה אונאת דברים כפי שמבואר בחו"מ סי' רכח.