לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תבשיל בשר שיש על גבי ביצה שנמצא בה דם

תבשיל בשר, שמעליו הונחה ביצת עין חמה, ובחלמון הביצה היו כתמים אדומים, שחשודים בעיניי כדם. האם מותר לסלק את הביצה ולאכול את שאר התבשיל?

תשובה:

שלום רב

בענין זה יש חילוק בין ביצה מופרית – שמקורה בלול שבו זכרים ונקבות, לבין ביצי תנובה שאינן מופרות ברובן הגדול [ספנא מארעא] אם מדובר בביצי תנובה, ניתן להסיר את הביצה ושאר התבשיל מותר, כיון שאיסור הדם שבהן אינו אלא משום מראית העין. אם במקרה מדובר בביצה מפרית הדין בעייתי יותר, ויש לבדוק אם יש בתבשיל פי שישים כנגד הביצה וכו', אינני מרחיב בזה כי אני מניח שמדובר בביצי תנובה.

בביצי תנובה את הסיר עצמו יש להניח ללא שימוש 24 שעות ולאחר מכן הוא כשר ללא הגעלה.

מקורות:

ראה שו"ת מנחת יצחק ח"א סי' קו, אגרות משה יו"ד ח"א סי' לו ואו"ח ח"ג סי' סא, וראה שו"ת יביע אומר ח"ב יו"ד סי' ב ושו"ת יחוה דעת ח"ג סי' נז