פיספסה יום אחד גלולה, מה ניתן לעשות למניעה במסגרת ההלכה

שלום. מזה מספר שנים אני בתהליך של חזרה בתשובה.אישתי באה מרקע חילוני גמור ולא מתחזקת איתי אולם מקיימת מצוות מסויימות בגללי.אתמול טבלה במקווה, אולם אז סיפרה שפיספסה גלולה ולכן מבקשת שלא אשפוך זרע בתוכה אלא בחוץ מכיוון שאין רצון כרגע להכנס להריון.כמובן שלא הסכמתי מחשש לזרע לבטלה.היא לא מוכנה לקיים יחסים.
מה לעשות?? האם להמתין עוד חודש??
תודה.

תשובה:

שלום רב,

אני מלא הערכה לתפנית שעשית, מול כל הקשיים. יחד עם זה, אתה ודאי צריך להודות ולהעריך את אשתך שלמרות שאינה זורמת בכיוון שלך, היא בודאי עושה מאמצים מצידה בכל הדברים שתלויים בך.

לעצם השאלה, מה שהיא מציעה אסור לעשות. זה הוצאת זרע לבטלה. אולם אני חושב שבפיספוס של יום אחד יחד עם פתילות למניעת הריון, זה נותן מענה סביר בהחלט למניעת הריון