מתי מתחילים ללמוד תורה בהושענה רבה?

שלום וברכה כבוד הרב וחג שמח :)

ממתי מתחילים ללמוד היום תורה, צאת הכוכבים? (כי יש לי ארוחה עם המשפחה) ועד איזו שעה?
אה, ולמקרה שלא ארצה ללכת ללמוד דווקא בבית הכנסת, האם אפשר ללמוד כל הלילה בבית?
תודה רבה כבוד הרב :)

תשובה:

מועדים לשמחה.

לימוד התורה הנהוג בליל הושענא רבא היה אתמול בלילה. ניתן ללמוד מתי שרוצים וכמה שיותר… אולם המנהג להשאר ערים כל הלילה זה רק מנהג ולא הלכה. אם נח לך יותר בבית הכנסת אתה יכול ללכת לבית הכנסת, אם נוח לך יותר ללמוד בבית אתה יכול ללמוד בבית.

היום בלילה זה ליל שמחת תורה. כלומר סוכות הסתיים כבר, ורוקדים ושרים על סיום התורה מהשבת הקרובה מתחילים לקרוא שוב מפרשת בראשית.

חג שמח