מצות תוכחה

מצוי בחו״ל, שאין סוכות בבתים, שאוכלים ביחד בסכות בית הכנסת. מה הדין ברואה שחבירו אוכל ויש לו ספק האם זה כשר, האם יש להעיר לו שיפסיק לאכול?

תשובה:

שלום רב

אם יש סיכוי שהחבר ישמע לך, יש לקחת אותו הצידה ולהעיר לו, אולם אם אין סיכוי, והדבר יגרום רק מריבה כעס וריחוק ללא שום תועלת, כבר אמרו חכמים שכשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע. אבל אני לא מבין מדוע יש לך ספק אם זה כשר, אני מבין באדם דתי שאוכל בסוכה דוקא, אולי מדובר בחשד של חינם…

בהצלחה רבה!