כיבוד אב ואם חילונים / החובה להשתמש רק באינטרנט חסום כהלכה

שלום – האם יש מצווה לכבד הורה חילוני שמבזה את הילד שלו ומחנה את בנו בשמות גנאי על היותו יהודי שלומד תורה ומבחינתו הוא בטלן. האם יש מצווה לכבד אב או אם כאלו ? 2. מה לגבי עישון נרגילה אדם שמעשן הרבה האם הוא עובר על איסור או שזה מהדברים המותרים (כמובן חשוב להדגיש שהעישון לא גורם לביטול תורה או למושב לצים כי בו זמנית הוא שומע דברי תורה) ? 3. מה לגבי אנטרנט לחוזר בתשובה, שחוזר הביתה אחרי יום עבודה ורוצה לשבת ולשמוע שיעורי תורה. האם הוא חייב לשים חסימה לאינטרנט ולשלם קרוב ל50 שקל או שהוא יכול לגלוש באנטרנט אבל להשמר מהחטאים שרובצים שם ? המשך חג שמח.

תשובה:

1. על כיבוד אב ואם חילונים ראה כאן בהרחבה.

2. אין איסור לעשן נרגילה, אבל תמיד כשעושים משהו כדאי לחשוב מה המשמעות שלו ולאן אני רוצה להשתייך מעשני הנרגילה בדרך כלל הם לא אלא שהייתי רוצה להשתייך אליהם…

3. חובה לשים חסימה מהודרת לאינטרנט. הגמרא בבא בתרא אומרת שרשע זה אותו אדם שהולך ליד הנהר בשעה שנשים רוחצות שם ועוצם את עיניו. כלומר אפילו שעצם את עיניו הוא נחשב רשע גמור כיון שהכניס עצמו לידי נסיון!!!!

בהצלחה רבה וחג שמח!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום [אני שולח בתגובה כי לא הצלחתי להאזין את המייל בצורה הרגילה]
    אני משתיך לציבור החרדי והחזקתי בעבר באינטרנט רימון ולאחר מכן אתרוג ,היות ולא היה להם הכשר עכ"פנים בצורה רשמית עברנו לנתיב .
    כאשר אמרתי לחברה שאני לא מסתדר עם זה העבירו אותי למה שהם קורים רשימה עפורה אמנם שם היה מעוד מעוד עתי ואמרו לי שזה בעיה במסלול הזה לכן חזרתי למסלולים הרגיל שלהם כלומר כמעת הכול חסום חוץ ממה שבמקשים לפתוח וגם זה לא תמיד ,היה לי מעוד קשה אבל הסתדרתי
    עכשב אני בע"ה נכנס לעסק חדש ויהיה לי מעוד קשה או יותר מזה להשאר בנתיב השאלה עם בכזה מקרי אני יכול לחזור לאתרוג [יש לצין שיש לי ילדים קטנים שלא נוגעים כלל במחשב]
    תודה רבה