איזו חליפה לקנות?

שלום וברכה כבוד הרב

אני מעוניין לקנות חליפה שחורה צנועה, מה עלי לדעת? הבנתי שיש מחלוקת בעניין חליפה קצרה, מה הכוונה קצרה, מחילה מכבודך אולי הכוונה שהיא מגיעה עד אחרי הבטן, אך לא מכסה יותר מזה? זאת אומרת לא מכסה את הברית?

והבנתי שיש גם בעיה עם מכנסיים צמודות שזה גם הגיוני, רק שאני לא בטוח מה נחשב צמוד
אני אוכל לסמוך על עצמי בעניין זה? אולי לקחת מידה גדולה יותר ולשים חגורה?

האם אפשר לקנות בכל חנות חליפות או שעדיף במקומות מסויימים?

אני מקווה שזה ראוי לשאול את השאלות הללו את הרב ואם לא אז מחילה

תודה רבה כבוד הרב :)

תשובה:

שלום רב

היו שנהגו ללבוש חליפה ארוכה עד מתחת לברך כמנהג החסידים אולם אין בכך צורך, אם אתה מעוניין בחליפה תרכוש חליפה אופנתית רגילה [לא חייב שחור, אם אתה אוהב אפור או כחול וכיוצא בזה מה הרע?] עם מכנס רגיל נאה ומכובד, והעיקר לתת את החליפה לבדיקת שעטנז [אם אתה קונה חליפה של מפעל בגיר החליפות כולן עוברות בדיקה כבר במפעל]. בהצלחה רבה. אתה רשאי לקנות היכן שאתה רוצה, בריכוזים חרדיים שי יותר סיכוי שיוכלו לומר לך לגבי השעטנז. אין לסמוך על בדיקה מדגמית ויש לבדוק כל חליפה שקונים.