לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אתרוג שנחסר ולולב שנעשה כהימנק בשאר ימי החג.

מה ההבדל באתרוג בין היום הראשון לשאר הימים? יצא לי קצת מיץ מהאתרוג שלשום והיום שמתי לב שיש קצת חור כזה .מה פסול עכשיו בחול המועד? וגם בקצה הלולב נהיה קצת כמו וי כזה.

תשובה:

שלום רב

האתרוג כשר, כיון שפסול חסר אינו נוהג אלא ביום הראשון, לגבי הלולב, אם אני מבין נכון שהעלה האמצעי עצמו נחלק ונהיה כמו וי , יש בכך חסרון של לקיחה תמה, אך גם חסרון זה לדעת רוב הפוסקים אינו נוהג אלא ביום הראשון. ראה מגן אברהם סי' תרמה ס"ק ו.