ערבה שנשרו מקצת מהעלים שלה

שלום לרב רציתי לשאול האם בודקים ערבה מהעלה הראשון ועם כן עם ניתלש העלה הראשון האם עדין למדוד משם ועוד האם זה משנה באיזה שלב ניתלש העלה הראשון? והאם אותו דין בהדס? תודה מראש!

תשובה:

לא הבנתי מה כוונתך העלה הראשון, מכל מקום שיעור הערבה וההדס הוא בבד – הקנה ולא ממקום העלים, אלא שלכתחילה הערבה המהודרת היא זו שרוב עליה קיימים אך גם אם נשרו מקצת עליה עדיין היא כשרה, ובלבד שלא נקטם ראשה.

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כל שיעורי ארבעת המינים הם בקנה או בשדרה כמבואר בפרק לולב הגזול ובראשונים שם. אגב אנשים שוגים בזה לענין לולב שאינם מניחים טפח גלוי בשדרה מעל ההדסים והערבות ולכתחילה כך צריך לעשות.