זמן נטילת לולב למי שמתפלל ותיקין

שלום,
מנהג אבותיי (וכן נהגתי בכל השנים) ליטול לולב לפני התפילה בסוכה אך השנה התחלתי להתפלל בנץ, מתי ליטול הלולב?
כבכל השנים לפני התפילה אף שזה יהיה לפני הנץ -אמנם אחרי עמוד השחר כמובן (וא"כ מתי זמן זה של עמוד השחר [שהמשנ"ב מביא שיטת ראשונים שהכוונה להאיר המזרח ומתי זה?])- או דלמא לפני הלל?

תשובה:

שלום רב

לכתחילה זמן המצוה הוא בהנץ החמה, כך שעדיף לברך עליו לפני ההלל.

מקורות:

ראה מחצית השקל סי' תרנב ס"ק ג וביכורי יעקב שם. וע"ע משנה ברורה שם ס"ק ג.