איך מקיימים מצות ארבעת המינים?

שלום רב יש לי שאלה מה הם ההלכות של הלולב וכו קניתי את ארבעת המינים אבל איך מברכים עליהם ומחזיקים וכו . ?

תשובה:

שלום רב

יש לאגוד את הלולב יחד עם ההדסים והערבות, דבר זה נעשה היום לפני כניסת החג, המנהג הוא לקשור אותם בעלי לולב פסול. מחר בבוקר ובשאר ימי החג, מחזיקים את הלולב ההדסים והערבות ביד ימין, ואת האתרוג ביד שמאל, קודם הרמת האתרוג יש לברך על נטילת לולב [וביום הראשון גם ברכת שהחיינו] כמופיע בסידורי התפילה לפני ההלל, לאחר מכן מצמידים את האתרוג ללולב [אגב ההדסים בימין והערבות בשמאל], ומנענעים שלוש פעמים לכל צד ומעלה מטה, מהלב והלאה. מחזיקים את ארבעת המינים בהלל, ומנענעים כנ"ל בהודו ובאנא ה'.

בהצלחה רבה וחג שמח.