עבודה בחול המועד / ברכה על שהייה בסוכה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

*מחייבים אותי לעבוד חלק מהימים בחול המועד-האם זה אפשרי? מה לעשות עם שכר כזה-האם לתרום אותו? אני חייבת לכתוב בעבודה ביד ובמחשב-האם זה אפשרי?

*קראתי שאשכנזים שנכנסים לסוכת חבריהם גם אם לא אוכלים שם נוהגים לברך-האם זה נכון?

תודה רבה!

תשובה:

שלום ר ב

א. אדם שיכול להסדיר את ימי החופשה שלו השנתיים לימי חול המועד מחוייב לעשות כך כדי שלא לעבוד בחול המועד. אדם שאינו יכול לעשות זאת מפני שהמעביד דורש ממנו לעבוד דוקא בימים אלו ואם לא ישמע לו יפגע הדבר בפרנסתו, רשאי לעבוד בחול המועד ואין צורך לתרום את הכסף לצדקה.

ב. הוראת הגר"א היא לברך על עצם השהייה בסוכה גם אם לא אוכלים בה, אולם המנהג הרווח לברך רק אם אוכלים מזונות, כמבואר במשנה ברורה בסי' תרמט.

מקורות:

א. הוראת הגר"מ פינשטין הובאה בס' חול המועד כהלכתו פרק ט סעי' לה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה תלוי מה סוג העבודה, עבודה בצורכי המועד בפרט של רבים (כגון קופ"ח בתי חולים, משטרה, אולי אפי' בנקים) אפשר לכתחילה לעבוד, ולא צריך לקחת חופשה.