התבקש לקנות באינטרנט ולא קנה במחיר הזול ביותר

א. אדם ביקש ממנו לקנות משהו באינטרנט בזול ולא חפשתי כמעט אלא קניתי באתר שלא זול אבל לא יקר האם אני חייב לשלם החילוק? ואם כן האיך אני יודע כמה לשלם?

ב. אדם ביקש ממני לקנות קניתי היותר יקר משום טעות חשבתי שיש איזה מעלה אבל למעשה המעלה לא שווה החילוק האם אני חייב לשלם?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם שילמת את הכסף ולא קנית כפי שהתבקשת, המזמין יכול לסרב לקנות ממך ותישאר תקוע עם מה שקנית מבלי לקבל את הכסף.

אם הוא שילם לך מראש, או ששלמת באמצעות כרטיס האשראי שלו, תלוי עד כמה התרשלת. במקרה שאכן התרשלת, הוא יכול לתבוע אותך לשלם את ההפרש.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' קפב סעיף ו ששליח שעיוות חייב לתקן העיוות על חשבונו, ועיין בסמ"ע שם ס"ק יא שאם קנה בכסף של עצמו, הרי זה לעצמו. ופשוט שיש חילוק בין אם קנה בכסף של עצמו ובא לתבוע את המשלח, שהמשלח יוכל לטעון בכל שינוי שעל דעת כן לא התכוון לקנות. מה שאין כן כאשר המשלח בא לחייב את השליח, עליו להוכיח שהשליח לא עשה את המוטל עליו.