משכורת לסייעת בגן ילדים פחות משכר מינימום

אשתי עובדת כסייעת בגן ומקבלת פחות משכר מינימום דבר שלא היה ידוע לה לה ולא נאמר לה בראיון העבודה על ידי ההנהלה
השאלה היא האם על פי ההלכה ניתן לדרוש מהם שישלמו לה שכר מינימום או שעליה להסתפק במשכורת הדלה שהם נותנים?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

על העבר (לפני שנודע לה כמה משלמים במקום זה) ודאי ניתן לדרוש שישלמו לא פחות משכר מינימום. במקרה שהמשכורת המקובלת בשוק לסייעת היא גבוהה משכר מינימום, יש לשלם כפי המשכורת לסייעת המקובלת בשוק.
גם לגבי העתיד, לאחר שנאמר לה במפורש שהמשכורת היא פחות משכר מינימום, לא ברור אם יש תוקף להסכם זו.

מקורות:

במקרה שלא סוכם על גובה המשכורת, יש לשלם כפי המנהג הנמוך המקובל בשוק. המנהג הנמוך ביותר שיכול להיות הוא שכר מינימום, פחות מכך הוא מנהג גרוע שאינו קובע. עיין שו"ע חו"מ סי' שלב סעיף א ורמ"א שם סעיף ד.

לעניין אם יש תוקף הלכתי לתנאי לשלם פחות משכר מינימום, עיין כאן בתשובה ובתגובות.