מה עושים שאין סוכה

כב' הרב,
אין לי סוכה. האם אני יכול בסעודות החג ביום הראשון של סוכות לעשות קידוש ולעשות המוציא בסוכה של השכנים ואז לעלות הביתה לאכול את שאר הארוחה?

תשובה:

שלום רב,

ודאי שאם תאכל בסוכה של השכנים קיימת את מצוות אכילה בסוכה בלילה הראשון. אבל מדוע שיהיה מותר לך להמשיך לאכול בבית? הרי חייבים לאכול בסוכה כל השבעה ימים. עליך לדאוג לכך שיהיה לך סוכהף בצורה כוז או אחרת, או להתארח בסעודות אצל אנשים עם סוכה.

חג שמח

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לכתחילה היה ראוי לאכול גם את זה בסוכה שהיום זה עיקר הסעודה. אבל בדיעבד אם אין לך סוכה, אתה יכול לאכול בבית.
    אבל אתה צריך לדאוג לכך שיהיה לך סוכה. סוכות זה כידוע שבעה ימים… אכילה ושינה…

  2. לא עדיף שיברכו ברכת המזון על הלחם. ואז ימישכו את הסעודה בבית כמובן בלי מזונות ומזונות. רק אורז . ראיתי בחזון עובדיה שלא לאכול אפילו משהו באמצע הסעודה .